Hyvinvointialueelta odotetaan ainakin seuraavaa

Jokainen meistä arvioi muutosta hänelle aiheutuvien arkivaikutuksien perusteella. Siksi peruspalveluiden sujuvuus ja kohtuullinen saavutettavuus noussee vaaleissa ykkösteemaksi. Palvelut eivät kuitenkaan parane hoitoyksikön nimenmuutoksella vaan luottamus on ansaittava jokaisessa hyvinvointialueen toimipisteessä ja kontaktissa erikseen.

Saavutettavuus, yhdenvertaisuus ja tasa-arvon toteutuminen palveluissa ovat hyvinvointialueen asukkaille arvoja, jotka ovat myös osa palvelulupausta – se tarkoittaa yksilön hoito- ja palvelukokemuksia sekä saadun hoivan tai palvelun tuomaa arvoa nimenomaan hänelle tai läheiselle.

Hyvinvointialueet eivät kuitenkaan ole vain terveydenhuoltoa. Sosiaalipalveluiden merkitys asukkaiden arkeen on paljon terveydenhuoltoa merkittävämpi ja arjessa näkyvämpi. Lisäksi palo- ja pelastustoimijoiden joukko tulee osaksi hyvinvointialueita; palataan tavallaan takaisin parinkymmenen vuoden taa, jolloin sairaankuljetus oli osa terveyskeskuksen henkilöstöä; ei hallinnollisesti, mutta henkisesti kyllä.

Tärkein vaalilupaus: Tuen kaikkea toimintaa, minkä tavoitteena on yhdistää aiempi hajanainen palveluverkosto yhtenäiseksi tuhansien hyvinvointia tukevien pohjoispohjanmaalaisten ammattihenkilöiden verkostoksi. Verkoston tehtävänä on tukea ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Tärkeintä on se, että palvelut sujuvat ja jokainen saa luvattua hoitoa ajoissa – ei jonossa.

Toinen vaalilupaus: Työikäisten toimintakykyyn ja työssä jaksamiseen pitää osoittaa lisäresurssia työterveyshuollosta. He kasvattavat seuraavan sukupolven.

Kolmas vaalilupaus: Erityistukea tarvitseville henkilöille iästä riippumatta tulee osoittaa nimetty kuntoutustiimi, jonka vastuulla on kuntoutussuunnitelman laatiminen yhdessä kuntoutujan kanssa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *